Furs de València IV

Diversos autors
Els Furs de València, elaborats al llarg dels quatre segles que van del XIII al XVI, constitueixen el corpus principal del material legislatiu valencià i són, juntament amb els privilegis, l’instrument fonamental per al coneixement i l’estudi del dret al Regne de València. Aquestes compilacions legislatives contenen, en principi, els preceptes que s’acordaven en les corts del regne entre els tres braços o estaments clàssics de la societat (eclesiàstic, militar i reial) i el rei. Segons si eren acordats per unanimitat o no, eren anomenats furs (amb validesa universal) o actes de cort (amb validesa restringida als membres dels braços que ho havien acordat). Tanmateix, als Furs de València també s’hi troben alguns privilegis (expedits pel rei sense consentiment de la cort), un tipus de precepte legislatiu molt habitual durant els primers anys de la conquesta del regne. Els Furs de València van prendre forma l’any 1261, quan el rei Jaume I va jurar els Costums de la ciutat de València amb el nom de Furs i amb vigència a tot el regne. A aquests primers furs s’hi van anar addicionant, generalment de manera cronològica, els privilegis i els furs produïts a les corts posteriors fins que foren abolits pel Decret de Nova Planta. La present edició dels Furs de València està basada en l’edició sistemàtica que en va fer el notari Francesc Joan Pastor els anys 1547-1548, agrupant tots els furs en matèries segons l’esquema general dels furs de Jaume I. L’edició de Pastor constava de dos volums: un primer amb els furs classificats per matèries i un segon amb els extravagants, és a dir, els furs que no es corresponien amb cap de les matèries de l’esquema dels furs antics. Aquesta edició, d’onze volums, respecta la classificació bipartida entre els furs generals (volums I-VIII), editats per Germà Colón i Arcadi Garcia, i els extravagants (volums X-XI), editats per Germà Colón i Vicent Garcia Edo. El novè volum conté un estudi jurídico-històric i un estudi filològic de l’obra a càrrec d’aquests dos estudiosos que ajuden a entendre el valor d’aquesta compilació de preceptes legislatius, una de les fonts indispensables per a l’estudi del dret medieval al nostre país.
Comparteix aquesta troballa:
  • L'edita Barcino el 2013
  • Traducció d'altres llengües
  • 9788472265806
14,00
3Disponible immediatament!
-10% aplicat a la cistella final

Encara tens temps de rebre la teva comanda a casa si compres abans de les 14h del dia 19/04 i esculls enviaments exprés. A partir de les 14h els enviaments exprés ja no estaran disponibles i es prioritzaran les comandes per recollir a la botiga.

Del 20 al 23/04 pots comprar qualsevol títol de la web, però si el vols per Sant Jordi, t'aconsellem que triïs un dels llibres de la nostra tria especial Sant Jordi.

Les comandes per enviar a domicili es prepararan a partir del dia 25/04.

Si la teva comanda supera els 45€, a més, rebràs de regal una làmina exclusiva il·lustrada per l’artista Perico Pastor de 10x10cm.

Disponible immediatament!

Si t’indiquem que està disponible immediatament vol dir que tenim estoc a la nostra botiga de Pau Claris i podem tramitar la teva comanda en els terminis marcats a la nostra política d’enviament.

Sense estoc. Però te l’aconseguim!

Si el llibre que vols té aquesta llegenda, no el tenim a la nostra botiga de Pau Claris, però te’l demanem als distribuïdors. Pots formalitzar igualment la teva comanda. Només has de tenir en compte que el termini d’entrega s’allargarà. Compta que el termini mitjà pot ser de fins a 7 dies laborables. Te'n mantindrem informat/da en tot moment.

Enviaments arreu dels Països Catalans. També a Espanya, Europa i a tot el món

Posem a la teva disposició enviaments a domicili estàndards per a totes les zones i enviaments exprés (24h) per a tot Catalunya en general. També pots escollir venir a la nostra botiga a recollir la comanda.

Consulta aquí les nostres tarifes i zones d’enviament.

Si el teu país no té cap mètode d’enviament assignat, si us plau contacta’ns i en parlem. Tingues en compte també que si l’enviament és a un país que no pertany a la Unió Europea pot tenir altres despeses no reflectides.

També recomanem...
Obra poètica
Obra poètica
Georg Trakl
22,00
1Disponible immediatament!
POESIA JAPONESA CONTEMPORÀNIA
POESIA JAPONESA CONTEMPORÀNIA
Fuster, Felicia/Sawada, Naoyuki
17,00
0Disponible immediatament!
Saga de Kormákr
Saga de Kormákr
DDAA
20,00
4Disponible immediatament!
Vida coetània
Vida coetània
Llull, Ramon
10,00
0Disponible immediatament!
Història de Jacob Xalabín
Història de Jacob Xalabín
Anònim
8,00
2Disponible immediatament!
Poesies
Poesies
Catul
9,95
2Disponible immediatament!
Llibre de contemplació en Déu vol. II-I
Llibre de contemplació en Déu vol. II-I
Llull, Ramon
32,00
1Disponible immediatament!
Regiment de la cosa pública
Regiment de la cosa pública
Francesc Eiximenis
36,00
1Disponible immediatament!