Furs de València VIII

Diversos autors
Els Furs de València, elaborats al llarg dels quatre segles que van del XIII al XVI, constitueixen el corpus principal del material legislatiu valencià i són, juntament amb els privilegis, l’instrument fonamental per al coneixement i l’estudi del dret al Regne de València. Aquestes compilacions legislatives contenen, en principi, els preceptes que s’acordaven en les corts del regne entre els tres braços o estaments clàssics de la societat (eclesiàstic, militar i reial) i el rei. Segons si eren acordats per unanimitat o no, eren anomenats furs (amb validesa universal) o actes de cort (amb validesa restringida als membres dels braços que ho havien acordat). Tanmateix, als Furs de València també s’hi troben alguns privilegis (expedits pel rei sense consentiment de la cort), un tipus de precepte legislatiu molt habitual durant els primers anys de la conquesta del regne. Els Furs de València van prendre forma l’any 1261, quan el rei Jaume I va jurar els Costums de la ciutat de València amb el nom de Furs i amb vigència a tot el regne. A aquests primers furs s’hi van anar addicionant, generalment de manera cronològica, els privilegis i els furs produïts a les corts posteriors fins que foren abolits pel Decret de Nova Planta. La present edició dels Furs de València està basada en l’edició sistemàtica que en va fer el notari Francesc Joan Pastor els anys 1547-1548, agrupant tots els furs en matèries segons l’esquema general dels furs de Jaume I. L’edició de Pastor constava de dos volums: un primer amb els furs classificats per matèries i un segon amb els extravagants, és a dir, els furs que no es corresponien amb cap de les matèries de l’esquema dels furs antics. Aquesta edició, d’onze volums, respecta la classificació bipartida entre els furs generals (volums I-VIII), editats per Germà Colón i Arcadi Garcia, i els extravagants (volums X-XI), editats per Germà Colón i Vicent Garcia Edo. El novè volum conté un estudi jurídico-històric i un estudi filològic de l’obra a càrrec d’aquests dos estudiosos que ajuden a entendre el valor d’aquesta compilació de preceptes legislatius, una de les fonts indispensables per a l’estudi del dret medieval al nostre país.
Comparteix aquesta troballa:
  • L'edita Barcino el 2013
  • Traducció d'altres llengües
  • 9788472266926
13,46
3Disponible immediatament!
Bon Nadal! Ampliem termini de devolucions fins al 15/1
Disponible immediatament!

Si t’indiquem que està disponible immediatament vol dir que tenim estoc a la nostra botiga de Pau Claris i podem tramitar la teva comanda en els terminis marcats a la nostra política d’enviament.

Sense estoc. Però te l’aconseguim!

Si el llibre que vols té aquesta llegenda, no el tenim a la nostra botiga de Pau Claris, però te’l demanem als distribuïdors. Pots formalitzar igualment la teva comanda. Només has de tenir en compte que el termini d’entrega s’allargarà. Compta que el termini mitjà pot ser de fins a 7 dies laborables. T'en mantindrem informat/da en tot moment.

Enviaments arreu dels Països Catalans. També a Espanya, Europa i a tot el món

Posem a la teva disposició enviaments a domicili estàndards per a totes les zones i enviaments exprés (24 h) per a tot Catalunya en general. També pots escollir venir a la nostra botiga a recollir la comanda.

Consulta aquí les nostres tarifes i zones d’enviament.

Si el teu país no té cap mètode d’enviament assignat, si us plau contacta’ns i en parlem. Tingues en compte també que si l’enviament és a un país que no pertany a la Unió Europea pot tenir altres despeses no reflectides.

També recomanem...
Diàlegs I
Diàlegs I
Sant Gregori
7,69
3Disponible immediatament!
Discursos
Discursos
Iseu
34,62
1Disponible immediatament!
POESIA JAPONESA CONTEMPORÀNIA
POESIA JAPONESA CONTEMPORÀNIA
Fuster, Felicia/Sawada, Naoyuki
16,35
1Disponible immediatament!
La regla dels monjos
La regla dels monjos
Benet de Núrsia
34,62
2Disponible immediatament!
Usatges de Barcelona
Usatges de Barcelona
Diversos autors
7,69
2Disponible immediatament!
Ramon Llull essencial
Ramon Llull essencial
Pere Villalba
9,57
0Disponible immediatament!
La guerra jueva, vol. III (llibres IV-V)
La guerra jueva, vol. III (llibres IV-V)
Flavi Josep
34,62
1Disponible immediatament!
Dafnis i Cloe
Dafnis i Cloe
Longus
34,62
1Disponible immediatament!